Hakkımızda
Sınav eğitim kurumları 32 yıllık tecrübesi ile gerek eğitim gerek yayın alanında ismini duyurmayı başarmıştır. Yurt genelinde eğitim ağı oluşturan Sınav eğitim Kurumları gün geçtikçe şubeleşmeye ve büyümeye devam etmektedir. Öğrencilerini daima ileriye ve başarıya ulaştırmaya kendine ilke edinen Sınav Eğitim Kurumları yüzlerce gencin hayalini gerçekleştirerek geleceğe hazırlamaya devam etmektedir.
Şişli Sınav Koleji olarak, Sınav Eğitim Kurumlarının ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda eğitim öğretim hizmeti vermekteyiz. Okulumuz butik bir okul olup, öğrencilerin bireysel gelişimine ve özgüvenine önem veren bir eğitim yuvasıdır. İlkokuldan itibaren İngilizce ağırlıklı olarak ikinci dil Almanca eğitimi verilmektedir. Bu süreçte veliler ile sürekli iletişim okulumuzun genel prensibidir. Aile okul ve öğrencinin sürekli iletişimde olması başarının vazgeçilmez ölçütüdür. Her öğrenci kıymetli her bir veli özeldir.
Amacımız özgüvenli, ahlaklı, kendine yetebilen ve kendini iyi ifade edebilen başarılı bireyler yetiştirmektir.
Gruplarımız
Çocuklarımızın okula ilk adım sürecindeki geçişi eğlenerek öğretiyoruz. Türkçe, matematik, hayat bilgisi, İngilizce derslerinde temel eğitimlerine başlarken robotik kodlama, drama, müzik, resim ve beden eğitimi dersleri ile de kendilerini tanıma ve beceri yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.
Okumayı öğrenmiş olan öğrencilerimiz Türkçe, matematik, hayat bilgisi dersleri ağırlık kazanmaya başlamaktadır. Side to side ile İngilizce derslerini öğrencilerimiz için daha akıldı kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte farklı atölyeler ile eğitimi eğlenceli hale getirmekteyiz.
Bireysel anlamda gelişmiş olan öğrencilerimizin teorik anlamda gelişimi ve somut işlev dönemi amaçlanmaktadır. Bu süreçte İngilizcenin (side to side) yanı sıra almanca dil derslerimize biraz daha yoğunlaşıyoruz.
Ortaokula hazırlanan öğrencilerimiz bu kademede Matematik, Türkçe derslerinin yanı sıra sosyal bilgiler ve fen bilgisi dersleri ile de tanışıyorlar. İngilizce ve branş derslerimiz aynı yoğunlukta verilmektedir.
Ortaokulun ilk sınıfı olan bu kademede öğrencilerimizin İngilizce derslerini “connection” dersler ile destekliyoruz. Tüm dersleri branş öğretmenleri tarafından verilen öğrencilerimiz sınıf öğretmeni yerine branş öğretmenleri ile devam ediyor. Lgs hazırlığının ilk basamağında öğrencilerimiz hafta içi etütler ile destekleniyor.
Branş dersleri ve etütler ile öğrencilerimizin kişisel ve kültürel gelişimine destek vermekteyiz. Hafta içi etütlerimiz devam etmektedir. Her öğrenci için de bireysel ders çalışma programı hazırlanmaktadır.
Tüm branş derslerimizde LGS odaklı çalışmalarımız hız kazanmaktadır. Bireyselleşmiş eğitime önem verdiğimiz bu dönemde LGS temellerini, öğrencilerimize özel hazırladığımız çalışma planı sayesinde onlara destek vermekteyiz.
Ortaokulun son sınıfında LGS öğrencilerimiz için hazırlık sürecini sınav odaklı olarak desteklemekteyiz. Derslerimizde Türkçe, matematik, fen bilgisi, inkılap tarihi ağırlıklı olarak devam edip, okul sonrası etütlerimizin saati ve günü artmaktadır. (hafta içi her gün 90 dakika etüt) Hafta sonunda ise denemeler ile öğrencilerimizi ölçmekteyiz. Bireysel hazırlanan çalışma programı ile okul olarak yön göstermekteyiz. Özellikle 2. Dönem Türkiye geneli birçok denemeyi öğrencilerimize sunmaktayız. Ortalama günde 1 deneme olmak üzere LGS’ ye yoğunlaşıyoruz.
Programlarımız
Yapay Zeka Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu
“öğrenciye özel” çalışma programları, eksik tamamlama dersleri, ölçme değerlendirme ve rehberlik çalışmaları ile kademelere göre düzenlenmiş nitelikli, dijital eğitim materyalleri içeren, kapsamlı bir dijital platformdur ve yapay zekâ ile kişiselleştirilmiş çalışma programlarını kapsar.
Canlı Yayın Uygulaması
Öğrencilerin yüz yüze eğitim ortamında öğrendiklerini dijital ortamda pekiştirmeleri için onlara etkinlikler, soru çözüm videoları, soru-cevap uygulamaları, deneme sınavları, gerektiğinde eksik görülen konuya yönelik konu anlatım videoları gibi alternatifler sunmaktadır. Öğrenciler, kendilerine uygun yöntemler arasından istediklerini seçerek eksiklerini daha bilinçli, verimli ve rahat bir şekilde tamamlar.
Robotik kodlama uygulaması ile öğrenciler bilim, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirirler. Robotik kodlama eğitimleri, öğrencilerin mücadele, sorun çözme, takım ruhu ve iş birliği gibi önemli sosyal becerileri kazanmalarına olanak sağlar.