Kapat
SİZİ ARAYALIM
Numaranızı ve müsait saatinizi belirtirseniz, uygun saatinizde sizi arayalım.

YKS Ders Çalışma Programı

YKS ders çalışma programı, lise eğitim sürecinde öğrenilen ve pekiştirilen bilgilerin, başarıya dönüşmesi amacıyla hazırlanır. YKS açılımı: Yükseköğretim Kurumları Sınavı olup hem lise son sınıfta okuyanların ağırlık vermesi gereken hem de mezun öğrencilerin yararlanabileceği özelliktedir. 9. Sınıfta ders çalışma programı YKS konularını çalışmaya başlayabilir, 10., 11. ve 12. sınıfta hazırlık sürecine ağırlık verebilirsiniz. Böylece kariyer yolculuğuna adım atarken, endişeye kapılmadan hedeflerinize odaklanabilirsiniz.

eduXmars Eğitim Kurumları tarafından sunulan uzman eğitimlere katılarak YKS ders çalışma programı düzenini oluşturmanız mümkündür. Siz de hayâllerinize ulaştıran mesleğe sahip olmak için istediğiniz bölümü ve fakülteyi kazanarak gerçeğe dönüştürecek adımları hızlıca atabilirsiniz.

YKS Ders Çalışma Programı Yaparak İşe Başlayın!

YKS ders çalışma programı, tercih edilen alanın derslerini kapsar. Ağırlıklı konu başlıklarının, sınavda çıkacak sorulara yönelik olması gerekir. Farklı meslek grupları arasında seçim yapanlar, istediği bölüme uygun alanı beriler. Sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil alanlarından biri tercih edilerek, stratejik çalışma sistemi oluşturulur. Etkili ve uygulanabilir bir YKS ders çalışma programı sayesinde adım adım başarıyı yakalama şansına kavuşabilirsiniz.

Lise 9. ve 10. sınıf konularının pek çoğu, 12. sınıftaki konuların temelini oluşturur. Düzenli tekrarlar ile pekiştirilen konular, son sınıftaki yeni bilgilerin öğrenilmesine zemin hazırlar. Doğru ve iyi şekilde öğrenilen dersler, YKS ders çalışma programı uygulama sürecinde önemli rol oynar. YKS TYT ve AYT olmak üzere iki ayrı oturum şeklindedir İlki TYT (Temel Yeterlilik Sınavı), ikincisi ise AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) şeklindedir. Üçüncü oturum ise YDT (Yabancı Dil Testi Sınavı) olarak yapılır.

eduXmars’ın profesyonel eğitmen kadrosu tarafından önerilen YKS örnek ders çalışma programı, alana özel uygulamalar içerir. İçeriğimizde başlıklar halinde açıklanan ders çalışma önerilerini ve örnek programları göz önünde bulundurarak, hedeflerinize ulaştıran çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

YKS Ders Çalışma Programı Sayısal

YKS, yüzbinlerce gencin hayâlini gerçeğe dönüştürme sürecinde, çaba gösterdiği önemli bir geçiş kriteridir. Meslek hedefinde sayısal bölümler olanlar, YKS ders çalışma programı sayısal ağırlıklı derslere çalışır. Sayısal öğrencileri TYT’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorumludur. AYT’de ise Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji konularından gelen soruları cevaplayarak, istedikleri puanı kazanmak için gayret ederler. YKS ders çalışma programı, konu ağırlıklarına göre planlanır.

Matematik dersi, sayısal alanın bel kemiğidir. Konular bütünlüğüyle ele alınmalı ve formülasyon bilgileri doğru edinilmelidir. Eksik konuların pekiştirilme süreci önemli olmakla birlikte, uygulama ağırlıklı bir YKS ders çalışma programı izlenmesi gerekir. Tekrar gerektiren Matematik konuları, bol soru çözülerek pekiştirilir. Soru çeşitliliğinin analiz edilmesi, formüllerin ve çözüm yöntemlerinin kavranması açısından gereklidir. Başarıya ulaştıran yolda kendinize özgü bir tarz belirleyerek, çalışma sistemini disipline edebilirsiniz.

Sayısal alanı seçen öğrenciler, aşağıdaki tabloyu rehber edinerek, kendilerine uygun YKS haftalık ders çalışma programı oluşturabilir:

Ders/Hafta 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta
Matematik Eşitsizlikler Parabol Permütasyon, Kombinasyon ve Olasılık Binom
Geometri Açı-Kenar Bağıntıları Doğrudan Açılar Üçgen Açılar Açıortay Kenarortay Eşlik Benzerlik
Kimya Kuantum Sayıları Elektron Dizilimi Çözeltilerde Derişim Periyodik Özellik Gazlar
Fizik Newton Hareket Yasaları Bağıl Hareket Vektörler Sabit İvmeli Hareket Atışlar
Biyoloji Sinir Sistemi Destek ve Hareket Sistemi Endokrin Sistem Duyu Organları

YKS Ders Çalışma Programı Eşit Ağırlık

YKS ders çalışma programı eşit ağırlık denildiğinde ise Türkçe ve Matematik ana dersler olarak karşınıza çıkar. Sınav sorularının ağırlıklı yüzdesini, bu dersler oluşturur. TYT oturumunda sorumlu olduğunuz diğer dersler Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleridir. AYT’ye girdiğinizde ise Tarih-1, Coğrafya-1 ve Matematik konularının sorularını da cevaplamanız beklenir. YKS ders çalışma programı uygulayarak, alanınıza dahil olan ana dersler dışında çözeceğiniz her soru, rakiplerinize fark atmanızı sağlar.

Eşit ağırlık alanını tercih ederek YKS ders çalışma programı hazırlığında olanların hem sözel hem de sayısal uygulamalar yapması gerekir. Birbiri ile iç içe geçen konulara tam hâkimiyet kurmanız ve ezber yaparak, konuları sürekli pekiştirmeniz önerilir. YKS ders çalışma programı kapsamında yer alan sayısal dersler içinse analitik, çözümleme ve bilişsel zekâyı kullanarak, çözümleme ve muhakeme kabiliyetini geliştirmeniz önemlidir. YKS’nin her iki oturumu da belirli zaman aralığında gerçekleştiği için sayısal ve sözel alanda etkili süre planlaması yaparak, sorularını çözme hızına yetişmeniz tavsiye edilir.

YKS aylık ders çalışma programı için aşağıda verilen bir haftalık çizelgeyi göz önünde bulundurarak, konuların devamını getiren aylık çalışma planına uyarlayabilirsiniz:

Ders/Hafta 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta
Matematik Eşitsizlikler Parabol Binom Permütasyon, Kombinasyon ve Olasılık
Geometri Eşlik Benzerlik Açıortay Kenarortay Açı - Kenar Bağıntıları Doğrudan Açılar Üçgen Açılar
Edebiyat Edebi Bilgiler (Şiir Bilgisi) Edebi Bilgiler (Düzyazı Türleri) Anlam Bilgisi (Sözcükte, Cümlede ve Paragrafta Anlam) İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı İslami Devir Türk Edebiyatı
Coğrafya Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme Türkiye’de Ekonomik faaliyetler Şehirlerin Fonksiyonları Ekonomik Faaliyetler
Tarih Atatürk'ün Ölümü 20.YY Başlarında Dünya II. Dünya Savaşı Soğuk Savaş Dönemi

YKS Ders Çalışma Programı Sözel

YKS ders çalışma programı içerisine dahil olan sözel dersler, sıkı bir çalışma gerektirir. Özellikle Tarih ve Felsefe grubundaki konular arasında, zincirleme bir bütün hâlindedir. YKS ders çalışma programı ile bir konunun iyi öğrenilmesi, diğerinin kavranmasını kolaylaştırır. Türk Dili ve Edebiyatı, tarihte iz bırakan akımları, yazarları, şairleri ve eserlerini kapsar. Bu nedenle kronolojik sıralamaya ve olaylara hâkim olmayı zorunlu kılar.

Sözel ders çalışma programı YKS, TYT’de Türkçe, AYT’de ise Türk Dili ve Edebiyatı ağırlıklıdır. İlk oturumda Türkçe’ye Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri soruları eklenir. Ders çalışırken konu başlıklarına göre planlama yapabilirsiniz. İkinci oturumda ise Edebiyata ilave olarak Tarih-1, Coğrafya-1, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konularından sorumlu sayılırsınız. Öğrenme, tekrar ve pekiştirme sürecini kolaylaştıran YKS ders çalışma programı, ezber kabiliyeti kuvvetli olanlar açısından avantaja dönüşür.

YKS mezun günlük ders çalışma programı, aynı zamanda lise son sınıf öğrencileri için de uygundur. Derslerin konu başlıklarını ve konuların devamını kapsayacak şekilde YKS ders çalışma programı hazırlayabilirsiniz. Tabloda konu başlıklarıyla birlikte verilen derslerin, günlük çalışma planına dengeli biçimde dahil edilmesi olanaklıdır. Haftalık planı, çalışma şartlarınıza ve performansınıza uyarlayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz:

Ders/Hafta 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta
Edebiyat Halk Edebiyatı-1 Divan Edebiyatı Tanzimat Edebiyatı Edebi Akımlar
Tarih Yumuşama Dönemi ve Sonrası Türklerde Toplum Yapısı Küreselleşen Dünya Türklerde Devlet Teşkilatı
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İnanç İbadet Ahlak ve Değerler Din, Kültür ve Medeniyet
Felsefe Grubu Sanat Felsefesi Mantığa Giriş / Klasik Mantık Mantık ve Dil / Sembolik Mantık Psikolojiye Giriş / Toplumsal Yapı ve İlişkiler
Coğrafya Nüfus Bölgeler ve Ülkeler Uluslararası Ulaşım Hatları Çevre ve Toplum

YKS Ders Çalışma Programı Yabancı Dil

İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ya da Arapça dillerinden birine ilgi duyanlar, seçtikleri yabancı dil alanında YKS ders çalışma programı ihtiyacı duyarlar. Tercih ettikleri yabancı dilin yanı sıra diğer alan derslerinden de sorumludurlar. YKS ders çalışma programı sayesinde diğer derslerden gelen soruları rahatlıkla yanıtlayabilirsiniz.

Yabancı dil için özel olarak hazırlanan aylık YKS hazırlık ders çalışma programı, aşağıda verilen tabloya göre uygulanabilir:

Ders/Hafta 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta Tavsiye
Yabancı Dil Oturumları Kelime Bilgisi Dil Bilgisi Cloze Test Cloze Test Ağır olmaması bakımından haftada üç konu ile ilerleyebilirsiniz.
TYT Türkçe Sözcükte Anlam Cümlede Anlam Paragraf Anlatım Biçimleri Bol bol paragraf çözümü yapabilirsiniz.
TYT Matematik Temel Kavramlar Basamak Analizi Bölme / Bölünebilme Tekrar Eden Olaylar Sıkı pratik yapmak için bol soru çözmek önemlidir.
TYT Geometri Üçgenler Dörtgenler Çokgenler Çember Sabırla bol soru çözerek öğrenerek üstesinden gelebilirsiniz.
TYT Tarih Tarih Bilimine Giriş İlk Çağ Uygarlıkları İslamiyet Öncesi Türk Tarihi İslam Tarihi ve Uygarlığı Soru çözme sıklığı, yorum yapma performansınızı güçlendirerek doğru sonuca ulaşmayı kolaylaştırır.
TYT Coğrafya Doğal Sistemler: İnsan, Doğa ve Coğrafya Yerkürenin Şekli ve Hareketi Koordinat Sistemi ve Konum Haritalar Alternatif seçenekleri düşünerek yorum yapma yeteneğini geliştirebilirsiniz.
TYT Felsefe Felsefenin Alanı Bilgi Felsefesi Bilim Felsefesi Varlık Felsefesi Yoruma dayalı soruların cevabı paragrafların içerisinde bulmayı öğrenirsiniz.
TYT Din Kültürü Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması ve Yorumu Kur’an-ı Kerim ve Akıl İbadet Zekat Okuyarak ve tekrarla pekiştirildiği de akılda kalan kolay konulardır.
TYT Fizik Fen Bilimlerine Giriş Madde ve Özellikleri Basınç ve Kaldırma Kuvveti Isı ve Sıcaklık Çok soru çözerek konular rahatça kavranabilir.
TYT Kimya Kimya Bilimi Atom ve Periyodik Sistem Maddenin Halleri Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Okulda görülen konular tekrarla iyice pekişir.
TYT Biyoloji Biyoloji Bilimi Hücre ve Yapısı Canlıların Temel Bileşenleri Canlıların Ortak Özellikleri Sözel gibi görünen Biyoloji konularını öğrenmek için sayısal olduğunu bilmekte fayda vardır.

YKS Ders Çalışma Programı Uygulama Tavsiyelerini Önemseyin!

YKS TYT ve AYT oturumlarının her birinin ayrı öneme sahip olduğunu unutmayın! YKS ders çalışma programı için uzmanların önerilerini dikkate almak yararınıza olur. Tavsiye edilen çalışma süresi her ders başına 45 dakika ve dinlenme için ayrılan mola süresinin ise 10 ila 15 dakikayı geçmemesi yönündedir. Eşit ağırlık, sözel, sayısal, dil alanlarına dahil olan derslere göre planlama yapılması önemlidir. Ayrıca önünüzdeki yıl sınavdan kaldırılan sorular ile ağırlıklı soru çıkan konu başlıklarını da YKS ders çalışma programı kapsamında dikkate alabilirsiniz.

İçeriğin tamamı, sınav sürecinde bulunan her adayın eğitim kurumlarından destek almadığı göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Bu sayede siz de evde ders çalışma programı YKS hazırlığını etkili biçimde yapabilirsiniz. Düzenli, istikrarlı ve yüksek motivasyonlu bir çalışma dönemi için listelenen önerileri yaşamınıza uyarlayabilirsiniz:

  • YKS Ders Çalışma Programı Hedeflerinize Yönelik Olsun!

Hedeflere yönelik hazırlanan bir YKS ders çalışma programı, kazanmak istediğiniz üniversiteyi ve okumak istediğiniz şehri gerçeğe dönüştürür.

  • YKS Mezun Günlük Ders Çalışma Programı ile Hayalinizdeki Kariyere Odaklanın!

Etkili bir YKS ders çalışma programı sayesinde hayallerinizdeki kariyere odaklanarak, arzu ettiğiniz ve ilgi duyduğunuz bölümü kazanabilirsiniz.

  • YKS Haftalık Ders Çalışma Programı Uygulayarak Etkili Bir Rutin Oluşturun!

YKS ders çalışma programı hafta içerisinde birbirini takip eden konulardan hazırlanarak, sistematik bir çalışma düzeni oluşturduğu için endişeye kapılmadan çalışmanızı sağlar.

  • YKS Aylık Ders Çalışma Programı ile Sistematik İlerleyin!

Performans ve yaşam koşulları kapsamında oluşturulan aylık YKS ders çalışma programı ile rotanızı net biçimde belirleyebilir, hedeflediğiniz mesleğe istikrarlı adımlarla yaklaşabilirsiniz.

  • YKS Hızlandırılmış Ders Çalışma Programı Kapsamında Tekrar ve Testlere Yer Verin!

Sık sık çözeceğiniz testler, YKS ders çalışma programı kapsamında öğrendiğiniz her bilgiyi pekiştirerek kalıcı hale getirir ve tekrar niteliği taşır.

YKS Ders Çalışma Programı Ayrıcalığını eduXmars Eğitim Kurumları ile Yaşayın!

15 tatil ders çalışma programı YKS sınavında, depara kalkmak için kaçırılmaması gereken bir fırsattır. 15 günlük yarıyıl tatilinde sistematik şekilde çalışma kampına girenler, bu zamanın oldukça iyi değerlendirebilir. Günlük ders çalışma düzeninde, başarılı olduğunuz derslere öncelik verenlerin motivasyonu artabilir. Fazla efor sarf etmeden, zorlayıcı derslere yumuşak bir geçiş yapmanız sağlar. İster ağır dersleri günlük ders çalışma programı YKS kapsamında sona bırakabilir isterseniz ara çalışma planına dahil edebilirsiniz. 

Ders çalışma programları adayların tercih edeceği alanlara göre şekillendirilir. Bu nedenle her öğrencinin seçtiği sözel, sayısal, eşit ağırlık ya da yabancı dil alanına özel çalışma yapması gerekir. YKS hazırlık sürecinde; sınav yaklaştıkça heyecanın artması, süre azaldıkça stresin yükselmesi, eksik konulara karşın endişe durumları gibi sorunların yaşanması normaldir. Profesyonel bir eğitim kurumu rehberliğinde ve biraz çaba göstererek; sorunu büyütmeden, paniğe kapılmadan, istikrarlı bir ilerleyiş sergileyebilirsiniz. YKS hızlandırılmış ders çalışma programı sayesinde eksiklerinizi tamamlayabilir, düzenli çalışan adaylarla aranızdaki farkı kapatabilirsiniz.

Sektörün kaliteli ve güvenilir eğitim kurumlarından bir olarak öne çıkan eduXmars, hem profesyonel hem de tecrübeli eğitim kadrosuyla hizmet verir. Üniversiteye hazırlık sürecinde yanınızda olan eğitim merkezi; fakültede eğitim hayallerinize öncülük, kariyer ve meslek hedeflerinize rehberlik eder. Eksiksiz ve motivasyonu yüksek bir YKS çalışma programı uygulamak üzere eduXmars Eğitim Kurumları ile iletişime geçebilir, sunulan avantajları fırsata çevirerek yerinizi hemen ayırtabilirsiniz.